loading...
  • Hans ter Keurs 06 107 430 92
  • Herman Kippers 06 234 155 17

persoonlijk Pensioenadvies

‘Pensioen is niets meer en niets minder dan na uw werkzame leven uw levensstandaard op het door uw gewenste niveau kunnen handhaven.

Pensioenadvies
Persoonlijk pensioenadvies
Pensioenadvies

Persoonlijk pensioenadvies

 

Samengevat is pensioen een goede balans tussen inkomen en uitgaven nadat u bent gestopt met werken. Belangrijke vragen zijn dan: Wat zijn uw inkomsten op dat moment? En welke uitgaven verwacht u?


Pensioen: ook dan balans tussen inkomsten en uitgaven

Een goed voorbeeld van wat wij ook onder pensioen scharen is een hypotheekvrije woning, u hebt geen hypotheeklasten meer en dat heeft zeker invloed op de balans tussen inkomsten en uitgaven.


Opbouw pensioenvermogen 

Maar, hoeveel pensioen(vermogen) moet ik opbouwen? Kan ik dit zelf doen of doet mijn werkgever dit voor mij? Is het mogelijk om als ondernemer pensioen op te bouwen?
Zomaar een aantal vragen die u kunt hebben. Wij reiken u graag oplossingen aan die passen in uw persoonlijke situatie.


Ondernemen en pensioen

Ook als ondernemer is het verstandig om te kijken naar uw inkomen voor later. Er zijn namelijk, naast pensioen, verschillende andere manieren om vermogen voor de toekomst op te bouwen. En het kan erg lonend zijn om daar tijdig inzicht in te hebben. We vertellen u graag meer. Na een gedegen analyse van uw wensen en doelen komen we tot een passende oplossing.


Wanneer met pensioen?

Neem contact met ons op wanneer u weet wanneer u met pensioen wilt. Dit is namelijk het moment waarop besloten moet worden hoe uw pensioen eruit gaat zien. Laten we het pensioen al beginnen met uitkeren? Welke fiscale gevolgen heeft dit voor bijvoorbeeld voor de toeslagen en de heffingskortingen? Of besluiten we het pensioen nog een tijdje ‘door te schuiven’? En mag dit fiscaal? Wat gebeurt er met uw pensioenkapitaal als u komt te overlijden? Gaat uw opgebouwde pensioen dan automatisch naar uw nabestaanden?


Mogelijkheden pensioenkapitaal

Met uw opgebouwde pensioenkapitaal hebt u tal van mogelijkheden. Wilt u eerder met pensioen dan dat u recht hebt op AOW? Wilt u een aantal jaren een hogere uitkering? Wat zijn dan de gevolgen voor uw nabestaanden als u in die periode overlijdt?
Belangrijke vragen, waarop een tijdig antwoord veel rust kan brengen. We brengen – zoals we in al onze diensten doen – ook hiervoor eerst uw totale financiële situatie in beeld. Betrokken, duidelijk en oprecht. U ziet zo direct de financiële gevolgen van uw beslissingen.

 

Persoonlijk pensioen advies

Een gericht, persoonlijk advies is dus erg belangrijk. Zo weet u zeker dat u voor de best passende en meest interessante constructie kiest.

Meer weten? Maak een afspraak met Kippers Ter Keurs voor een advies op maat.

Persoonlijk advies? Maak afspraak
Lijfrente
Samen met u brengen we uw lijfrentekapitaal in beeld
Financiële planning
Stabiele groei, controleerbare risico’s
Persoonlijk advies? maak een afspraak